κολλες-για-πλακιδια-μαρμαρα-φυσικους-λιθους

GEL ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ THRAKON 25Kg

GEL ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ THRAKON 25Kg
GEL ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ THRAKON 25Kg
Κωδικός: 21.11.911025
Κατασκευαστής: Thrakon
Κατηγορίες: κολλες-για-πλακιδια-μαρμαρα-φυσικους-λιθους
Εισαγωγή Εμβαδού
m2
Εκτιμώμενη Ποσότητα:
 τμχ.
Σημείωση:
Η εκτιμώμενη ποσότητα είναι ενδεικτική και υπολογίζει την ποσότητα που χρειάζεστε για να καλύψετε τα τετραγωνικά που έχετε δηλώσει. Αν θέλετε βοήθεια καλέστε μας στο 210 6105428.

GEL ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ THRAKON 25Kg

Υψηλών προδιαγραφών συγκόλλησης τζελ κόλλα πλακιδίων με τεχνολογία ACTIVE GEL TE

21.11.911025
12,90 €
Περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%
με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Έχετε απορίες για το προϊόν;
Ρωτηστε τον ειδικό στο chat.
Άμεση Παράδοση
Τα φέρνουμε στην πορτα σας με δικά μας μέσα.
Ευκολίες πληρωμής με πιστωτική κάρτα
Mε αγορές άνω των 150€
Έχετε απορίες για το προϊόν;
Ρωτηστε τον ειδικό στο chat.
Άμεση Παράδοση
Τα φέρνουμε στην πορτα σας με δικά μας μέσα.
Ευκολίες πληρωμής με πιστωτική κάρτα
Mε αγορές άνω των 150€

Περιγραφή

Υψηλών προδιαγραφών συγκόλλησης τζελ κόλλα πλακιδίων, με μεγάλο ανοιχτό χρόνο εφαρμογής και μηδενική κάθετη ολίσθηση. Η προηγμένη τεχνολογία ACTIVE GEL TECH στη σύνθεση της κόλλας δημιουργεί μια αφράτη σύσταση που δεν «τραβάει» και γίνεται τόσο ρευστή για να χαρίσει μια ξεκούραστη εφαρμογή. Ο συνδυασμός μηδενικής ολίσθησης με μεγάλο ανοιχτό χρόνο αυξάνει την παραγωγικότητα των συνεργείων, και παράλληλα, η νέας γενιάς ελαστικότητα NEW GENERATION ELASTICITY την κάνει ελαστικότερη σε σχέση με κόλλες κατηγορίας C2TE. Παρέχει ισχυρή συγκόλληση σε όλα τα συνήθη υποστρώματα, υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και είναι κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση σε οριζόντιες & κάθετες επιφάνειες.

Απόχρωση: Λευκή/Άσπρη

Συσκευασία: Σακί 25kg

Κατανάλωση: 2,5 - 5,0 kg/m2

THRAKON GEL κόλλα πλακιδίων γέλης (gel) τσιμεντοειδούς βάσεως, είναι κατάλληλη για κάθε είδους απαιτητικές συγκολλήσεις – επενδύσεις πλακιδίων. Αποτελείται από τσιμέντο, χαλαζιακή άμμο και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα gel, τεχνολογίας THRAKONΤα πρόσθετα gel λειτουργούν ως ρυθμιστές ενυδάτωσης, αποθηκεύοντας μέσα τους το περίσσιο νερό και αποδεσμεύοντας το την κατάλληλη χρονική στιγμή, κατά την ανάμιξη. Έτσι η επιπλέον προσθήκη νερού δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός της μηδενικής ολίσθησης με το μεγάλο ανοιχτό χρόνο (30 λεπτά) αυξάνει την παραγωγικότητα των συνεργείων. Παρέχει ισχυρή συγκόλληση σε όλα τα συνήθη υποστρώματα και υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες (βροχή – καύσωνας – παγετός). Κατατάσσεται ως κόλλα τύπου C2ΤE σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 12004-1:2017 και ΕΝ 12004-2:2017 για εσωτερική και εξωτερική χρήση.

  • Κατάλληλη για συγκόλληση: απορροφητικών και μη απορροφητικών, μικρών ή μεγάλων κεραμικών πλακιδίων κάθε τύπου, λεπτών πλακιδίων, πλακιδίων πέτρας, μαρμάρου, πλακιδίων γρανίτη, πλακιδίων cotto, πλακιδίων klinker, πλακιδίων gres, porcellanato, porcellanato smaltato, διακοσμητικών στοιχείων και ψηφίδων σε εξωτερικές όψεις κτιρίων αλλά και σε υποστρώματα όπου απαιτούνται υψηλές αντοχές συγκόλλησης, ελαστικότητα και αντοχή στις κλιματικές μεταβολές.
  • Συνίσταται για συγκόλληση πλακιδίων πάνω: σε συνήθη υποστρώματα αλλά και σε υποστρώματα με υψηλές απαιτήσεις όπως: γυψοσανίδες, τσιμεντοκονίες, τσιμεντοσοβάδες, σκυρόδεμα, κυψελωτό σκυρόδεμα (YTONG), τσιμεντοσανίδες, τούβλα.
  • Είναι ιδανική για την επικόλληση πλακιδίων σε: πισίνες, W.C., λουτρά, αποδυτήρια, σάουνες, χαμάμ, σιντριβάνια, ανθυγρή γυψοσανίδα κ.λπ..
  • Είναι κατάλληλη: για εσωτερική και εξωτερική χρήση σε δάπεδα, τοίχους, ταράτσες και μπαλκόνια. Επίσης, συνίσταται για τοποθέτηση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων, όπως και σε χώρους με έντονη υγρασία (πισίνες, W.C., λουτρά, αποδυτήρια, σάουνες, χαμάμ, σιντριβάνια). Ενδείκνυται για αστική, βιομηχανική και εμπορική χρήση, όπως και για αστική αρχιτεκτονική.

Πλεονεκτήματα

  • Πλήρης διαβροχή της επιφάνειας του πλακιδίου.
  • Αποφυγή μείωσης πάχους στρώσης υπό το βάρος του πλακιδίου.
  • Ανοχή σε σημαντική αύξηση νερού, αυξάνοντας τη ρευστότητα χωρίς όμως να επηρεάζεται η ποιότητα της εργασιμότητας.
  • Ελεγχόμενος χρόνος ενυδάτωσης, λόγω της τεχνολογίας GEL.
  • Επέκταση του ανοιχτού χρόνου σε σχέση με συμβατικές κόλλες C2TE.
  • Επέκταση του χρόνου διόρθωσης.
  • Μεγαλύτερη ελαστικότητα σε σχέση με τις συμβατικές κόλλες κατηγορίας C2TE.
  • Μεγαλύτερη ανοχή σε θερμοκρασιακές μεταβολές.
  • Υψηλή θιξοτροπία (αντοχή ολίσθησης ακόμα και σε μεγάλα πλακάκια).

Βήματα Εφαρμογής

Βήμα 1

Το υπόστρωμα της πλακόστρωσης πρέπει να είναι: στεγνό, επίπεδο, καθαρό από σαθρά και ξένα σώματα όπως π.χ. υπολείμματα σοβάδων, χρώματα, λάδια, κ.τ.λ. Πρέπει να είναι σταθερό, απαλλαγμένο από τάσεις συρρίκνωσης / παραμόρφωσης. Προ της εφαρμογής, τα απορροφητικά υποστρώματα ενδείκνυται να διαβρέχονται με νερό, ενώ για βέλτιστο αποτέλεσμα, αυτά πρέπει να ασταρώνονται με αστάρι GLX 290 ή GLX 292. Σε ειδικές περιπτώσεις υποστρωμάτων όπως κυψελωτό σκυρόδεμα (YTONG), σε εσωτερικούς χώρους, κρίνεται απαραίτητη η χρήση του GLX 292. Συμβουλεύουμε πάντα, προ της χρήσης στην κανονική επιφάνεια, να γίνεται δοκιμή σε αντίστοιχο δείγμα υποστρώματος. Στην περίπτωση πλακόστρωσης στην επιφάνεια στεγανοποιητικών υλικών όπως ασφαλτόπανα, υγρές οργανικές μεμβράνες (ασφαλτικές, ακρυλικές, πολυουρεθανικές, κ.α.), κλπ, θεωρείται αναγκαία η κάλυψη τους με ειδικό υπόστρωμα τοποθέτησης.

Βήμα 2

Σε καθαρό δοχείο, προσθέτουμε 7.50-7.75 λίτρα καθαρό νερό και στη συνέχεια αδειάζουμε σταδιακά το περιεχόμενο ενός σάκου 25 kg προϊόντος THRAKON GEL. Ανακατεύουμε συνεχώς με ηλεκτρικό αναδευτήρα, μέχρι να προκύψει ένας ομοιογενής πολτός κονιάματος.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μίγμα που προκύπτει να ωριμάσει για 5 λεπτά και το αναδεύουμε λίγο ξανά. Το μίγμα είναι έτοιμο προς χρήση για τις επόμενες 1.5-2.0 ώρες. Μετά την παρασκευή του μίγματος απαγορεύεται η επιπλέον προσθήκη νερού για τη διόρθωση της εργασιμότητας του κονιάματος. Αυτό θα οδηγήσει στη μείωση των αντοχών του και στην αύξηση της συρρίκνωσης του.

Βήμα 4

Απλώνουμε την κόλλα στην επιφάνεια εφαρμογής και κατόπιν χτενίζουμε το στρώμα της κόλλας με ειδική οδοντωτή σπάτουλα. Το πάχος του συγκολλητικού υλικού πρέπει να κρίνεται ικανοποιητικό για τη συγκεκριμένη κάλυψη.

Βήμα 5

Εντός 30 λεπτών από την διάστρωση της κόλλας, τοποθετούμε τα πλακίδια στην θέση τους πιέζοντας τα καλά, ώστε να εξασφαλίσουμε πλήρη επαφή. Η τοποθέτηση των πλακιδίων στον τοίχο μπορεί να γίνει αρχίζοντας από το πάνω μέρος με ολόκληρο το πλακάκι, χωρίς να υπάρχει ολίσθηση. Η κόλλα που πλεονάζει πρέπει να καθαρίζεται από τους αρμούς πριν ξηραθεί. Σε εξωτερικές επιφάνειες δημιουργούμε ελαστικούς αρμούς διαστολής ανά ≈ 10 m2, ενώ σε εσωτερικούς χώρους η εφαρμογή τους γίνεται ανά ≈ 25 m2. Τηρήστε όλους τους υπάρχοντες κατασκευαστικούς αρμούς στο υπόστρωμα. Στα σημεία επαφής των δαπέδων με τους τοίχους προτείνεται η χρήση κατάλληλων σιλικονούχων μαστιχών.

Βήμα 6

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, αλλά και κατά τις επόμενες 24 ώρες, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του υποστρώματος πρέπει να είναι μεταξύ των 5°C και 35°C. Η κόλλα όταν είναι ακόμα νωπή καθαρίζεται με νερό. Όταν σκληρυνθεί αφαιρείται μηχανικά.

Βήμα 7

ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΒΑΤΟΤΗΤΑ
Η αρμολόγηση στο δάπεδο γίνεται μετά από 24 ώρες και στον τοίχο μετά από 12 ώρες. Η βατότητα επιτρέπεται μετά από 24 ώρες. Για την αρμολόγηση χρησιμοποιούνται οι αρμόστοκοι της THRAKON FMF 150, FMF 160 LUX (βάσεως τσιμέντου) ή εάν απαιτείται, οι εποξειδικοί αρμόστοκοι THRAKON FMF 155.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε σφραγισμένη συσκευασία σε χώρους προστατευμένους από υγρασία, παγετό και έντονη ακτινοβολία για 12 μήνες.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Εφαρμογές Κόλλας
Υπολογισμός Ποσότητας Κόλλας
Κατηγορίες Υλικών ανά Εφαρμογή Κόλλας
Κόλλα

Σχετικά προϊόντα

Αξιολογήσεις (0)

Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών
Εφαρμογή Υπολογισμού