Θέλετε να κάνετε ριζικές αλλαγές στη διακόσμηση τους σπιτιού σας και μάλιστα οικονομικά; Με τη χρήση γυψοσανίδας μπορείτε να κυριολεκτικά να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε χώρο δίνοντας του πιο σύγχρονη και λειτουργική αισθητική.

Με τις 10 διακοσμητικές ιδέες για γυψοσανίδα που θα δείτε παρακάτω, θέλουμε να σας εμπνεύσουμε και να σας προτείνουμε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε αριστούργημα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Γιατί με γυψοσανίδες;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότερες ριζικές ανακαινίσεις σπιτιών γίνονται με γυψοσανίδες πλέον, και όχι άδικα. Ένας καλός τεχνίτης, μπορεί να μετατρέψει ένα διαμέρισμα του '60, σε ένα υψηλής αισθητικής σύγχρονο κομψοτέχνημα.

Η γυψοσανίδα σαν υλικό, έχει 4 βασικά πλεονεκτήματα:

  • Είναι εξαιρετικά οικονομικό.
  • Είναι ελαφρύ και ασφαλές.
  • Η επεξεργασία του είναι εύκολη.
  • Μπορεί να δημιουργηθεί σχεδόν οτιδήποτε από γυψοσανίδα: χωρίσματα δωματίων, έπιπλα, ταβάνια, ράφια κλ.π. και μάλιστα σε διάφορα σχέδια και μοτίβα.
  • Στερεώνεται με μεταλλικά προφίλ γυψοσανίδας μόνο με βίδες.
  • Μπορεί να βαφτεί σε ό,τι απόχρωση θέλετε επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλά πλαστικά χρώματα της αρεσκείας σας.


1. Ιδέες για γυψοσανίδα στο σαλόνι

γυψοσανίδα σαλόνι κατασκευές

Η χρήση γυψοσανίδας στο σαλόνι μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αισθητική, λειτουργικότητα και βάθος στο χώρο. Μπορεί να εφαρμοστεί στο ταβάνι συνδυαστικά με σποτ για minimal και διακριτικό φωτισμό.

Ένα έπιπλο από γυψοσανίδα μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Ακόμη και το τζάκι σας -παραδοσιακό ή όχι- μπορεί να πάρει μια εντελώς νέα μορφή. Οι τοίχοι του σαλονιού μπορούν επίσης να αλλάξουν όψη, όχι μόνο ως διακοσμητική άποψη αλλά και για την δημιουργία έξτρα χώρων αποθήκευσης.

2. Έπιπλο τηλεόρασης από γυψοσανίδα

έπιπλο τηλεόρασης γυψοσανίδα

Θέλετε μια εξέχουσα θέση για την τηλεόραση σας είτε στο υπνοδωμάτιο είτε στο σαλόνι; Μπορείτε να κατασκευάσετε έπιπλο τηλεόρασης με γυψοσανίδα ή ακόμη και ολόκληρη κατασκευή τοίχου.

Θέλετε κάτι απλό ή κάτι πιο περίτεχνο με κρυφό φωτισμό; Όλα είναι δυνατά. Μόνο η φαντασία σας μπορεί να σας περιορίσει.

3. Ταβάνι από γυψοσανίδα - Γυψοσανίδα οροφής

κρυφός φωτισμός γυψοσανίδα σαλόνι

Το ταβάνι, είναι ο ουρανός του σπιτιού σας. Γιατί να μην είναι φωτεινό και εντυπωσιακό; Μπορείτε όχι μόνο να προσθέσετε περίτεχνο φωτισμό -κρυφό ή φανερό- αλλά και δημιουργήσετε πολλά επίπεδα δίνοντας μια τρισδιάστατη αισθητική στο ταβάνι.

4. Πάσο από γυψοσανίδα σε σαλόνι κουζίνα

πάσο γυψοσανίδα σαλόνι κουζίνα

Εκπληκτικό αποτέλεσμα σωστά; Δείτε πώς το ταβάνι από γυψοσανίδα δημιουργεί μια συνέχεια μέσω του διακριτικού ημι-χωρίσματος που ενώνεται με το πάσο-βιτρίνα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Παρατηρώντας στο βάθος, θα διαπιστώσετε πώς ακόμη και στην κουζίνα, μια γυψοσανίδα ήταν αρκετή για να ενσωματωθεί αρμονικά στο design ένας κρεμαστός απορροφητήρας πάνω από τη νησίδα της κουζίνας.

5. Χώρισμα από γυψοσανίδα

χώρισμα από γυψοσανίδα

Θέλετε να διαχωρίσετε έναν χώρο στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας; Μια γυψοσανίδα μπορεί να προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα άμεσα, γρήγορα και οικονομικά.

Ειδικά αν διακοσμηθεί με πίνακες και στοιχεία φωτισμού, αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα διακόσμησης με γυψοσανίδα.

6. Κατασκευές με γυψοσανίδα

διαμόρφωση χώρου γυψοσανίδα

Έστω ότι έχετε έναν πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο. Δεν χρειάζεται να κάνετε ακριβές κατασκευές. Με τη χρήση γυψοσανίδας, μπορείτε πραγματικά να να διαμορφώσετε έναν μεγάλο χώρο, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για δημιουργία ξεχωριστών γραφείων.

Ακούμε τον προβληματισμό σας περί ηχομόνωσης. Με τα κατάλληλα υλικά για ηχομόνωση τοίχου είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, το κάθε δωμάτιο μπορεί να έχει την ιδιωτικότητα του.

7. Περίγραμμα παραθύρων από γυψοσανίδα

γυψοσανίδα παράθυρα

Όπως βλέπετε και στην εικόνα, μπορείτε να δώσετε ξεχωριστή αισθητική σε έναν τοίχο με παράθυρα δημιουργώντας βάθος και αίσθηση θαλπωρής.

8. Σχέδια γυψοσανίδας για κρεβατοκάμαρα

γυψοσανίδα υπνοδωμάτιο

Η χρήση γυψοσανίδας δεν έχει περιορισμούς. Μπορεί να μεταμορφώσει ακόμη και ένα υπνοδωμάτιο, αλλάζοντας την ατμόσφαιρα με κρυφό φωτισμό στο ταβάνι και στο κεφαλάρι του κρεβατιού ή δημιουργώντας ένα κουτί γύρω από το παράθυρο.

υπνοδωμάτιο γυψοσανίδα

Θέλετε ακόμη πιο περίτεχνη αισθητική; Δώστε σχήμα στο ταβάνι του υπνοδωματίου, προσθέστε επιπλέον φωτισμό και δώστε την αίσθηση ότι η τηλεόραση σας αιωρείται, με ένα απλό χώρισμα γυψοσανίδας.

9. Γυψοσανίδα σε παιδικό δωμάτιο

γυψοσανίδα παιδικό δωμάτιο

Αν έχετε παιδιά στο σπίτι, σίγουρα θα έχετε δει διάφορα έργα τέχνης στους τοίχους… Μπορείτε να τους χαρίσεις έναν αποκλειστικό τοίχο από γυψοσανίδα στο υπνοδωμάτιο τους για να εκφράζουν την δημιουργικότητα τους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε.

Εκτός του ότι θα απαλλαγείτε από το καθάρισμα και βάψιμο των τοίχων, θα έχετε κι ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο έργο τέχνης στο σπίτι σας.

10. Ανακαίνιση μπάνιου με γυψοσανίδα

γυψοσανίδα μπάνιο

Με τη χρήση άνθυγρης γυψοσανίδας ανθεκτικής στην υγρασία, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τελείως ακόμη και το μπάνιο σας. Δείτε στην παραπάνω φωτογραφία το πριν και το μετά.

Με τη τοποθέτηση των πλαισίων, την τοποθέτηση, το βίδωμα, το στοκάρισμα, το αστάρωμα και το βάψιμο των γυψοσανίδων, το μπάνιο μεταμορφώθηκε εντελώς.

Συμπέρασμα για διακόσμηση γυψοσανίδας

Όπως βλέπετε οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες. Για περίτεχνες κατασκευές σας συνιστούμε να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο ανακαίνισης. Αν πάλι θέλετε να πειραματιστείτε μόνοι σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για κατασκευές με γυψοσανίδα.