Το τζάκι αποτελεί κεντρικό στοιχείο κάθε σπιτιού που το διαθέτει. Μπορεί να έχει κλασσική ή παραδοσιακή αισθητική, ή μπορεί να είναι άκρως μοντέρνο και λειτουργικό με βάση τις σύγχρονες τάσεις.

Οι γυψοσανίδες είναι ένα εξαιρετικό υλικό για να αλλάξετε τελείως το σχεδιασμό του τζακιού σας. Με τη σωστή και ασφαλή τοποθέτηση, θα μεταμορφώσει το σαλόνι και το σπίτι σας σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο.

Εμπνευστείτε από τα παρακάτω 10 μοντέρνα σχέδια τζακιών με γυψοσανίδα.

1. Μοντέρνο τζάκι με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως η πιο μοντέρνα τάση στο σχεδιασμό τζακιών, επεκτείνοντας τον τοίχο προς την αντίθετη πλευρά, ταράζοντας ευχαριστα την απόλυτη συμμετρία.

2. Γωνιακό τζάκι με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους, με υψηλές απαιτήσεις.

3. Μοντέρνο ενεργειακό τζάκι με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για μια επιλογή υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, δίνοντας την αίσθηση ότι το μέρος του τοίχου πάνω από το τζάκι αιωρείται.

4. Κεντρικό τζάκι με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Δίνει όγκο και συμπαγείς, λιτές γραμμές σε ένα προηγουμένως αδιάφορο αισθητικά τζάκι.

5. Γωνιακό τζάκι με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο γωνιακού τζακιού με γυψοσανίδα, συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο στοιχείο, εξοικονομώντας πολύτιμο λειτουργικό χώρο στο σαλόνι.

6. Μοντέρνο σχέδιο τζακιού με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξαιρετική επιλογή που παρέχει πλήθος διακοσμητικών επιλογών και προσθήκη επιπλέον στοιχείων στο σχεδιασμό του χώρου.

7. Σχεδιασμός τζακιού με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Δώστε απλά σχήμα και βάθος στο τζάκι σας με ένα καθοριστικά στιβαρό και ογκώδες πλαίσιο από γυψοσανίδα.

8. Περίτεχνος σχεδιασμός τζακιού με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας αρέσει η περίτεχνη και ιδιαίτερη αισθητική, αυτό το σχέδιο ίσως είναι αυτό που ψάχνετε.

9. Επιτοίχιο τζάκι με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Για καθαρή και μίνιμαλ αισθητική, ένα επιτοίχιο ενεργειακό τζάκι είναι ο,τι καλύτερο. Δίνει μια τελική αίσθηση συνέχειας στο χώρο και αξιοποιεί ακόμη περισσότερο την κατασκευή από γυψοσανίδα με την προσθήκη ραφιών με σποτ.

10. Μοντέρνος σχεδιασμός τζακιού με γυψοσανίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε έναν τόσο φιλόξενο, μοντέρνο και οπτικά εθιστικό χώρο σαλονιού; Με το σωστό σχεδιασμό, μπορείτε να πετύχετε σχεδόν τα πάντα χρησιμοποιώντας γυψοσανίδες.

Συμβουλές στην κατασκευή τζακιού με γυψοσανίδα
Δεδομένου ότι ο τοίχος πάνω από το τζάκι γίνεται πιο ζεστός από τις άλλες επιφάνειες του σπιτιού, η χρήση γυψοσανίδας είναι ιδανική χάρη στην υψηλή αντοχή της στη θερμότητα και στο πέρασμα του χρόνου.

Αν θέλετε να μεταμορφώσετε ένα τζάκι που ήδη υπάρχει στο χώρο σας, τα φύλλα γυψοσανίδας μπορούν να προσαρμοστούν στον τοίχο πάνω και δίπλα από το τζάκι, όπως θα κάνατε οπουδήποτε αλλού.

Ενδεχομένως θα χρειαστείτε προφίλ γυψοσανίδας για τη σωστή στήριξη της, δίνοντας ταυτόχρονα το τελικό σχήμα στο νέο σας τζάκι.

Είναι θεμελιώδους σημασίας να απομονωθεί θερμικά η καμινάδα με την τοποθέτηση επαρκούς ποσότητας θερμομονωτικού υλικού μεταξύ του προκατασκευασμένου ή υπάρχοντος τζακιού και της γυψοσανίδας. Ο πετροβάμβακας είναι εξαιρετικό υλικό για τέτοια χρήση.

Σκοπός είναι να αποφευχθούν τυχόν ρωγμές λόγω της διάδοσης της θερμότητας, ειδικά όταν στα υλικά κατασκευής του τζακιού έχει χρησιμοποιηθεί ασβέστης ή στόκος. Δείτε κι επιλέξτε τέλος ροζ πυράντοχη γυψοσανίδα για τέτοιου τύπου κατασκευές.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή ελάτε στο κατάστημα μας για να βρούμε μαζί τα υλικά που θα χρειαστείτε!