Αν και τα υαλότουβλα μπορεί να θεωρούνται από πολλούς ξεπερασμένη μόδα στην τοιχοποιία, αποτελούν εξαιρετική διακοσμητική και αρχιτεκτονική επιλογή μέχρι και σήμερα.

Έχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία και δυνατότητες σχεδιασμού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Η χρήση υαλότουβλων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ως βασικό υλικό δόμησης και εξωραϊσμού νέων κατοικιών αλλά και ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων.

Ανακαλύψτε τις δυνατότητες των υαλότουβλων και γεμίστε με ιδέες για το πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε στο δικό σας χώρο με βάση τις ανάγκες σας.

1. Τα υαλότουβλα μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε

Από τοίχους ντουζ μέχρι δάπεδα, παράθυρα και εξωτερικούς τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υαλότουβλα, αφού κυκλοφορούν σε αμέτρητα σχέδια, σχήματα και χρώματα.

Η ευελιξία τους, επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση τους σχεδόν σε οποιαδήποτε διαρρύθμιση χώρου, πληρώντας σχεδόν οποιαδήποτε προδιαγραφή.

Αν αναζητάτε έναν οικονομικό τρόπο για να αναβαθμίσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε υαλότουβλα. Αποτελούν μια προσιτή και ελκυστική εναλλακτική λύση στα ακριβά προϊόντα από γυαλί και καθρέφτη.

2. Τα υαλότουβλα είναι κομψά

Αυτά τα μικρά γυάλινα τετράγωνα χρησιμοποιήθηκαν σχετικά αδέξια τη δεκαετία του '80 - για όσους την πρόλαβαν τουλάχιστον. Πλέον, είναι και πάλι στη μόδα, ενώ φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν.

Οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες έχουν βρει πολύ πιο κομψούς και δελεαστικούς τρόπους για να ενσωματώσουν τα υαλότουβλα στην δόμηση και την αισθητική ενός κτιρίου, χωρίς να φαίνονται παρωχημένα.

Αντιθέτως, τα υαλότουβλα μπορούν να προσθέσουν πρωτότυπο οπτικό ενδιαφέρον και λειτουργικότητα, καθώς και να διανείμουν το φυσικό ή τεχνητό φως με νέους και εντυπωσιακούς τρόπους.

Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά πολυτέλειας, επιλέξτε χρωματιστά ή ανάγλυφα υαλότουβλα, πάντα σε σχέση με την υπόλοιπη αισθητική του χώρου, το budget και τις ανάγκες σας.

3. Προσφέρουν ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των υαλότουβλων, είναι ότι επιτρέπουν στο φως να περάσει, αλλά εμποδίζουν τη θέα οποιουδήποτε κοιτάζει από έξω, παρέχοντας έτσι ιδιωτικότητα σε όσους βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, το υαλότουβλο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες. Δεδομένου ότι τα υαλότουβλα συνδέονται μεταξύ τους με τσιμέντο, δεν μπορείτε να τα ανοίξετε από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του χώρου χωρίς εργαλεία βαρέως τύπου. Στην πραγματικότητα, οι τοίχοι ή τα παράθυρα από υαλότουβλα, είναι σχεδόν τόσο ισχυροί όσο οι τοίχοι θεμελίωσης ενός κτιρίου.

4. Είναι και αεριζόμενα

Φυσικά, υπάρχουν λύσεις αερισμού ενός χώρου που αντί για παραδοσιακό παράθυρο, διαθέτει παράθυρο από υαλότουβλα. Μπορείτε να βρείτεπαράθυρα υαλότουβλων και να τα ενσωματώσετε αρμονικά με τα υπόλοιπα υαλότουβλα, αφού διατίθενται σε πολλά σχήματα, σχέδια και διαστάσεις, με ενσωματωμένη σίτα ή χωρίς. Κατά κύριο λόγο επιλέγονται όταν τοποθετούνται ως παράθυρο μπάνιου.

Υπάρχουν ακόμη καιυαλότουβλα εξαερισμού, κατάλληλα για χώρους όπου δεν απαιτείται το άνοιγμα παραθύρου αλλά θέλουμε να αερίζονται επαρκώς (π.χ. πατάρι, ημιυπόγειο κ.α.).

5. Τα υαλότουβλα είναι τέλεια διαχωριστικά χώρου

Τα υαλότουβλα δεν είναι κατάλληλα μόνο για εξωτερικούς τοίχους και παράθυρα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε εισόδους κτιρίων, για να διαχωρίσετε χώρους γραφείων, την ντουζιέρα από το υπόλοιπο μπάνιο κ.α..

Δεδομένου ότι παρέχουν ιδιωτικότητα ενώ επιτρέπουν στο φως να περάσει, αποτελούν την τέλεια λύση για διαχωρισμό εσωτερικών χώρων, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της ελευθερίας ενός ανοιχτού χώρου.

6. Είναι ενεργειακά αποδοτικά

Η θερμότητα ή το ψύχος μπορεί να περάσει πιο εύκολα από τα παραδοσιακά παράθυρα, γεγονός που τα καθιστά σημαντική αιτία απώλειας ενέργειας στα περισσότερα κτίρια.

Αντίθετα, η ενσωμάτωση υαλότουβλων σε εξωτερικούς τοίχους, προάγει την ενεργειακή απόδοση και μειώνει το ενεργειακό κόστος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υαλότουβλα λειτουργούν παρόμοια με τα παράθυρα με διπλά τζάμια, παρέχοντας μόνωση και μειώνοντας την ανάγκη για πρόσθετο φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε να επιλέξετε αποκλειστικά ενεργειακά υαλότουβλα για μεγαλύτερη απόδοση. Παράγονται με μια πατενταρισμένη μέθοδο που αποτέλεσμα της είναι ένα εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας υαλότουβλο, ικανό να μειώσει τη θερμική μετάδοση στο μισό σε σύγκριση με τα κοινά υαλότουβλα.

7. Καθαρίζονται εύκολα

Τα υαλότουβλα καθαρίζονται εύκολα αφού το γυαλί δεν λεκιάζει όπως ένας παραδοσιακός τοίχος. Εξαιτίας της θολής τους αισθητικής (με αμμοβολή ή χωρίς), δεν επιτρέπουν στη σκόνη ή στις δαχτυλιές να γίνουν άμεσα ορατές.

Με ένα μαλακό πανί και ένα καθαριστικό για τζάμια, γίνονται σαν καινούργια εξαιρετικά γρήγορα χωρίς να χρειάζονται εντατικό καθαρισμό.

8. Τα υαλότουβλα είναι ανθεκτικά και δεν απαιτούν συντήρηση

Είναι πολύ ανθεκτικά χάρη στο υλικό και στον τρόπο κατασκευής τους και δεν θα σας απασχολήσει η συντήρηση τους για πολλά χρόνια. Προφανώς, δεν χρειάζονται βάψιμο όπως ένας παραδοσιακός τοίχος ούτε είναι εύκολο να σπάσουν. Ακόμη κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα, η αντικατάσταση ενός υαλότουβλου είναι οικονομική και γρήγορη διαδικασία.

9. Είναι ανακυκλώσιμα

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τα υαλότουβλα έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι ανακυκλώσιμα. Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά υαλότουβλα από προηγούμενα έργα ή να τα στείλετε σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης όπου θα θρυμματιστούν και θα λιώσουν, ώστε να δημιουργηθούν άλλα προϊόντα γυαλιού.

Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με το πόσα υαλότουβλα θα χρειαστείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε τις διαστάσεις του τοίχου ή του πλαισίου που θα τα τοποθετήσετε και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στο eshop και τα καταστήματα μας σε Νέο Ηράκλειο και Μαρούσι, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε.