Θέλετε να δώσετε στον κήπο σας νέο αέρα και στυλ, παραπέμποντας σε αυτό του αγγλικού κήπου; Τότε το ιδανικό υλικό που μπορείτε να επιλέξετε είναι τα τούβλα.

Έχοντας ήδη έντονο χρώμα που δεν απαιτεί βάψιμο, τα τούβλα μπορούν να μετατρέψουν εύκολα και οικονομικά τον αδιάφορο κήπο σας σε μια όαση υψηλών αισθητικών προδιαγραφών, που χαρακτηρίζεται από μια σύγχρονη, ρουστίκ διακόσμηση.

Αναλόγως της χρήσης και της κατασκευής που θα διαλέξετε να κάνετε στον κήπο σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε αυτούσια, είτε κομμένα σε κομμάτια, αλλά σε διάφορες διατάξεις, όπως οριζόντια, κάθετη ή διαγώνια, ώστε να δημιουργήσετε ιδιαίτερους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς.

Στο άρθρο αυτό θα ανακαλύψετε 10 διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες για τούβλα στον κήπο σας, ώστε να τον ανανεώσετε ριζικά και πρωτότυπα.

1. Διακοσμητικός τοίχος από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ντύστε και διακοσμήστε έναν εξωτερικό τοίχο ή δημιουργήστε εξαρχής έναν τοίχο με τούβλα σε μια γυμνή γωνία του κήπου σας και αυτόματα ο χώρος θα αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα.

Οι τοίχοι από τούβλα σε εξωτερικό χώρο αποτελούν από μια κλασική λύση διακόσμησης, μέχρι μία πιο σύγχρονη, βιομηχανικού στυλ.

Ακόμη, ο τοίχος από τούβλα μπορεί να διακοσμηθεί επιπλέον με τη σύγχρονη τάση αντικειμένων deco ανακύκλωσης, ενώ αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με αναρριχητικά φυτά ή γλάστρες της αρεσκείας σας για να αποφύγετε την μονοτονία.

2. Μονοπάτι από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας κήπος με γρασίδι σε όλη του την επιφάνεια, ακόμη και σε όλα τα μονοπάτια, εκτός από μονότονος οπτικά, είναι και εξαιρετικά κουραστικός λόγω του χρόνου περιποίησης που απαιτείται για τη συντήρησή του.

Αντί να αφήσετε λοιπόν τον κήπο σας με το γρασίδι ή τον χλοοτάπητα, μπορείτε εναλλακτικά να φτιάξετε ένα μονοπατάκι βάζοντας τούβλα στη σειρά. Χάρη στο μικρό μέγεθος που έχουν τα τούβλα, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα πλακόστρωτα μονοπάτια, αναδεικνύοντας την ομορφιά του κήπου σας.
Από πρακτικής άποψης, αυτού του είδους το μονοπάτι διατηρείται χωρίς ζιζάνια και ο καθαρισμός του είναι αρκετά εύκολος.

Αισθητικά, το χρώμα του τούβλου εναρμονίζεται τέλεια με τα τριγύρω φυτά σας, αλλά και τη φύση γενικότερα.

3. Παρτέρι από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία αρκετά δημοφιλής μέθοδος χρήσης των τούβλων είναι σε υπερυψωμένα χτιστά παρτέρια κήπου.

Πρόκειται για μια ανθεκτική κατασκευή που θα σας παρέχει ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, καθώς μέσα σε αυτήν μπορείτε να φυτέψετε όλων των τύπων τα λαχανικά και λουλούδια.

Η μέθοδος αυτή δυσχεραίνει την πρόσβαση επιβλαβών εντόμων και ζωυφίων στα φυτά σας, μπορεί να γίνει πιο εύκολη τμηματοποίηση των φυτεμένων χώρων, ενώ επιτρέπει τη δημιουργία «σκαλοπατιών».

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το παρτέρι από τούβλα στον κήπο σας, καθώς θα τα βρείτε σε ποικιλία μεγεθών για να επιλέξετε το κατάλληλο.

Πρέπει όμως να φροντίσετε ώστε τα τούβλα να πατήσουν σε μια εντελώς επίπεδη και σταθερή επιφάνεια για να αποφύγετε οποιοδήποτε σπάσιμο με την πάροδο του χρόνου.

4. Barbeque από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το μπάρμπεκιου στον κήπο είναι μία από τις συνηθέστερες και ωραιότερες αφορμές για τραπέζια με οικογένεια και φίλους.

Αντί να αγοράσετε μια ψησταριά, μπορείτε να δαπανήσετε ένα ποσό και να φτιάξετε το δικό σας barbeque από τούβλα, συμβάλλοντας έτσι και στη διακόσμηση του κήπου σας.

Με τον τρόπο αυτό, η χρήση του τούβλου είναι για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης ψησταριάς. Το ύψος, το πλάτος ή η γωνία που θα έχει το barbeque μπορεί να διαμορφωθεί κατά τη δική σας βούληση, αναλόγως βέβαια του χώρου που διαθέτετε για το σκοπό αυτό.

5. Περίφραξη κήπου από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαχωρίστε και περιφράξτε έξυπνα, λειτουργικά και διακοσμητικά τον χώρο στον κήπο σας, χωρίς περίπλοκες ή αντιαισθητικές κατασκευές από ξύλο ή σίδερο.

Τα τούβλα θα σας παρέχουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα με αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες συντήρησης.

Ακόμη, επιλέγετε μόνοι σας τη διάταξη του τούβλων και το ύψος της περίφραξης που θέλετε.

Δείτε επίσης: 10 διακοσμητικές ιδέες με γυψοσανίδα στο σαλόνι

6. Είσοδος κήπου από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι πιο εντυπωσιακό όταν μπαίνετε σε έναν κήπο από μια είσοδο από τούβλα; Η ρουστίκ αισθητική τους και το έντονο χρώμα τους μπορεί να χαρίσει έναν αέρα αγγλικού στυλ στον κήπο σας, αμέσως μόλις εισέρχεστε σε αυτόν.

7. Βρύση από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Για όσους δεν το γνωρίζετε, το τούβλο είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το νερό.

Φτιάξτε απλά και οικονομικά μια βρύση από τούβλα ή ακόμη κι ένα μικρό σιντριβάνι για χαλάρωση και στυλ, και ο συνδυασμός του υλικού αυτού με το νερό απλώς θα σας ανταμείψει.

8. Παγκάκι από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως η λιγότερο χρονοβόρα από όλες τις κατασκευές, το παγκάκι από τούβλα αποτελεί μια ιδιαίτερη αισθητικά λύση που πρακτικά θα σας διευκολύνει και θα αξιοποιήσει τυχόν κενούς χώρους στον κήπο σας, χαρίζοντας επιπλέον καθίσματα για τους καλεσμένους σας.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε δύο κολωνάκια από τούβλα στο ύψος που θέλετε να έχει το παγκάκι και να βάλετε πάνω τους ένα χοντρό σανίδι, πλακέ.

9. Διακόσμηση με πολύχρωμα τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετατρέψτε μια αδιάφορη γωνία ή ένα παλιό και φθαρμένο τοιχάκι του κήπου σας σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, τοποθετώντας πολύχρωμα τούβλα.

Βάψτε τα τούβλα σε συγκεκριμένα μέρη του κήπου σας σε διάφορα έντονα χρώματα και αναβαθμίστε τον αισθητικά με τον τρόπο που σας ευχαριστεί.

10. Αυλή κήπου από τούβλα

 

 

 

 

 

 

 

 

Η υφή του τούβλου, το γήινο χρώμα του που χαρίζει μια αίσθηση ζεστασιάς και οι ποικίλες δυνατές χρήσεις του, το καθιστούν μοναδικό σύμμαχο για να εξωραΐσετε τον κήπο σας.

Μια αυλή κήπου στρωμμένη με τούβλα αποτελεί μια εύχρηστη λύση, καθώς μπορείτε εύκολα να την καθαρίσετε, είναι ανθεκτική και σταθερή, ενώ εναρμονίζεται άψογα χρωματικά με τα φυτά που την περιστοιχίζουν.

Πλεονεκτήματα χρήσης τούβλων στη διακόσμηση κήπου
Αντοχή στη φθορά.
Δεν απαιτείται μεγάλη οικονομική επένδυση.
Κάλυψη ελαττωματικών τοίχων ή επιφανειών.
Αντοχή στην υγρασία.
Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες εγκατάστασης.
Παρέχει ανεξάντλητες επιλογές σχεδιασμού.
Δεν χρειάζονται βάψιμο, καθώς μπορείτε να τα βρείτε ήδη σε έντονα χρώματα.
Συμπέρασμα
Η διακόσμηση στον κήπο με τούβλα περιλαμβάνει ποικίλες και ευφάνταστες ιδέες για να μεταμορφώσετε τον κήπο σας εύκολα και οικονομικά όπως μόνο εσείς ονειρεύεστε.

Φροντίστε να διαλέξετε με προσοχή τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζεστε για τη σωστή τοποθέτηση των τούβλων σε οποιαδήποτε κατασκευή σκοπεύετε να κάνετε στον κήπο σας για ένα άρτιο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Κάντε την παραγγελία σας online ή ελάτε στο κατάστημα μας να βρούμε μαζί ο,τι χρειάζεστε!